Zoals velen getatoeëerden en toekomstig getatoeëerden weten, tattoos zijn geen goedkope hobby. Een aanbetaling alleen al voor het laten zetten van een tattoo is vaak een flinke kostenpost. Toch is de prijs voor een tattoo niet iets waardoor je je moet laten afschrikken. Een goede tattoo is een stukje kunst dat je op je lichaam vereeuwigd is. Dan kan het beter maar ook een perfect kunstwerk zijn en daarvoor betaal je nu eenmaal een hoge prijs. Het is algemeen bekend dat het zetten van een tattoo veel geld kost. Toch is hier wel onderscheid in aan te brengen. Er zijn namelijk verschillende factoren die de kosten van een tattoo bepalen. Ben jij benieuwd wat de prijs van een tattoo allemaal bepaald? TheDailyStuff heeft de kosten voor een tattoo op een rijtje gezet! Op deze manier weet jij met welke kosten je rekening kan en moet houden.
Wat kost een tattoo gemiddeld?
Veel mensen vragen zich af wat een gemiddelde tattoo kost. Elke tatoeage is weer anders en daarom is het dan ook vaak niet mogelijk om een gemiddelde indicatieprijs te geven. Tattoo shops vermelden in zeldzame gevallen nog wel hun uurprijs, maar een verwachte prijs zal je vooraf nooit vinden. Als je eenmaal een afspraak hebt met een tattoo artiest of tattoo shop, dan zul je ongeveer een indicatie van tijd krijgen. Vermenigvuldig het aantal verwachte tatoeëer uren met de uurprijs van jouw tattoo artiest. Dan heb je ongeveer een idee hoeveel geld je voor jouw tatoeage apart moet houden. Zorg wel dat jouw tatoeage afspraak enige flexibiliteit heeft. Een goede tattoo artiest gaat niet haasten om jouw tatoeage binnen een bepaald tijdsbestek af te maken. Dit moet je ook niet willen want dit kan ten koste van de kwaliteit van jouw tatoeage gaan.
Wat bepaalt de prijs van een tattoo?
De prijs voor het laten zetten van een tattoo wordt door een aantal onderdelen bepaalt. Allereerst betaal je voor de inkt van een tattoo, hoe meer verschillende kleuren, hoe duurder jouw tattoo wordt. Tattoos worden gezet met naalden, een ronde naald is bijvoorbeeld voor de buitenlijnen en een platte naald wordt gebruikt voor de schaduwen. Ook alles omtrent de hygiëne van een tattoo speelt een rol in de uiteindelijke prijs. Hierbij kun je denken aan plastic cupjes, vaseline en plastic handschoenen. Als laatste komt misschien wel de belangrijkste kostenpost; het vakmanschap van de tattoo artiest of tattoo shop. Tattoo shops moeten bijvoorbeeld de inrichting, de huur en andere aankleding betalen. Tattoo artiesten maken kosten met bijvoorbeeld hun tattoo machine, maar zullen ook hun ervaring, populariteit en vaardigheid doorrekenen in de prijs.
Hebben we nu alle kosten voor een tattoo gehad?
Als het goed is geeft het bovenstaande een globale inschatting aan de hand van welke factoren de prijs van jouw tatoeage wordt bepaald. Toch hangt de prijs van jouw tatoeage van nog meer factoren af. Kosten van een tatoeage worden ook vastgesteld aan de hand van het ontwerp dat jij wilt laten tatoeëren. Moet een tattoo artiest een custom design voor jou maken dan zal de prijs hoger uitvallen. Ook de grootte en complexiteit van een tatoeage speelt mee. Een Maori tattoo verschilt hierbij bijvoorbeeld van een meer gedetailleerde tijger tattoo. Ook zal de prijs voor een sleeve tattoo zal bijvoorbeeld een stuk hoger uitvallen dan de prijs van een kleine tattoo zoals een zwarte roos tattoo op je pols. Als laatste is ook de plaatsing op jouw lichaam een factor die meespeelt in de prijs. Lastige plekken op het lichaam kosten vanzelfsprekend meer dan gemakkelijkere plekken.