De Big Mac van McDonald’s is een van de meest iconische fastfood-items ter wereld. Maar wist je dat je thuis ook een Big Mac kunt maken die net zo lekker is? Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding om thuis een Big Mac na te maken.
Stap 1: Ingrediënten verzamelen
Om een Big Mac na te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 2 ronde broodjes (bijvoorbeeld sesambroodjes)
- 2 runderhamburgers
- 2 plakken cheddar kaas
- 1 handvol ijsbergsla
- 1/2 kopje fijngesneden ui
- 1/4 kopje augurkenrelish
- 1/4 kopje mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
Stap 2: Broodjes opwarmen
Verwarm de broodjes in een broodrooster of oven. Als je de broodjes in de oven opwarmt, leg ze dan op een bakplaat en verwarm ze gedurende 5-10 minuten op 180 graden Celsius.
Stap 3: Hamburgers bakken
Bak de hamburgers in een pan of op een grill tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: Kaas smelten
Leg een plakje cheddar kaas op elke hamburger en laat de kaas smelten.
Stap 5: Saus maken
Meng mayonaise, ketchup en mosterd in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 6: Groenten snijden
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en hak de uien fijn.
Stap 7: Bouw de Big Mac
Haal de broodjes uit de oven en leg de hamburgers op de onderste helft van elk broodje. Voeg dan een laagje saus toe op elke hamburger, gevolgd door een handvol ijsbergsla, een eetlepel gehakte uien en een lepel augurkenrelish. Leg ten slotte de bovenste helft van het broodje erop.
Stap 8: Geniet van je zelfgemaakte Big Mac
Je zelfgemaakte Big Mac is nu klaar om te worden geserveerd! Je kunt hem serveren met frietjes en een koude cola om de ultieme fastfood-ervaring te krijgen.
Dus je eigen Big Mac maken een aanrader
Het is heel gemakkelijk om thuis een Big Mac na te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Met deze stap-voor-stap handleiding kun je een smakelijke Big Mac maken die net zo goed is als die van McDonald’s. Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en maak je eigen Big Mac!
Geschiedenis van de Big Mac
De Big Mac werd voor het eerst geïntroduceerd in 1967 door Jim Delligatti, een franchisenemer van McDonald’s in Pittsburgh, Pennsylvania. Delligatti wilde een nieuw, groter hamburgermenu creëren dat klanten meer waar voor hun geld zou bieden en tegelijkertijd een onderscheidend product zou zijn. Na verschillende experimenten en proefrondes ontwikkelde hij uiteindelijk de Big Mac zoals we die vandaag kennen: twee runderhamburgers, gesmolten kaas, ijsbergsla, uien, augurken en speciale saus, geserveerd op een driedelige sesambroodje.
De Big Mac was meteen een hit bij de klanten en al snel werd het een van de populairste items op het McDonald’s menu. In 1968 begon McDonald’s de Big Mac landelijk te introduceren en tegen het einde van het jaar was het een permanente menu-item. In de jaren daarna werd de Big Mac wereldwijd een symbool van de Amerikaanse fastfood-cultuur en een van de meest herkenbare merknamen ter wereld.
In de loop der jaren is de Big Mac een aantal keren veranderd, met nieuwe variaties en promoties, maar de originele versie blijft onmiskenbaar populair. Vandaag de dag worden er elke dag meer dan 550 miljoen Big Macs verkocht in meer dan 100 landen over de hele wereld, waardoor het een van de meest iconische en best verkochte fastfood-items ter wereld is.